Miért is ne?2

 

 

 

 

 

Itt van a tél, itt van újra. Lehet hóembert épiteni, sétálni az illatos erdőben, teakóstolót tartani a barátokkal.

 

 

Egy jó kis inspirációs fotóválogatásnál nincs is jobb, ha ihletre van szükség, de a képek átpörgetésénél és a fellángoló lelkesedésen kívül érdemes megnézni, hogy ha tetszik valamelyik, akkor mi tetszik pontosan rajta. A színek, az elrendezés, a praktikus beosztás? Ezeket feltétlenül írd fel magadnak, amint eszedbe jutnak, mert nem biztos, hogy emlékezni fogsz rájuk később.

 

 

 

Akár új tanulósarkot alakítasz ki, akár az eddigi íróasztalodat szeretnéd egy kicsit kipofozni, ay Újév jó apropó arra, hogy rámolj egyet, és a vakáció után megújult lendülettel folytasd (vagy kezdd) a munkát. De nem kell megvárnod az éppen közelgő ünnepet ehhez: bármikor úgy érzed, hogy új kezdetet szeretnél, szánj pár órát a munkaállomásodra: jöhet a lomtalanítás, és a rendszerezés! A friss környezet az új ötleteknek is jobb háttere lesz. :)

 

 

Készítsd el a kedvenc reggelidet, és fogyaszd el az ágyban vagy a napfényes konyhaasztalnál. Ne mobilozz, olvass közben! Ha nincs is sok időd, akkor is ülj le és szánd csak a reggelizésre azt a kettő, öt, vagy tíz percet!

 

 

Mosolyogj magadra a tükörben – aztán mindenki másra is. Figyeld meg, hogy mennyit számít ez az egy változtatás abban, hogy Te hogy állsz magadhoz, és hogy milyen lesz a hangulatod.

 

 

Törődj magaddal (és nem, ez most nem annak a márkának a szlogenje :)) – ez lehet olyan apróság is, mint hogy bekened a kezedet lefekvés előtt krémmel, vagy megmosod az arcodat felkelés után. Legyen egy kis rituáléd, ami csak Rólad szól!

 

Rendezz városnézést a meleg szobából — a Google Street View segítségével. Keresd meg a kedvenc helyeidet vagy a nevezetességeket. Milyen lehet az űrből a lakótelep, ahol felnőttél? Megtalálod az Eiffel-tornyot?  

 

Takaríts zenére! Sepregetés közben pörögj és táncolj, mint egy Disney hercegnő – még ha nem is segít se madár, se egér.

 

Készíts saját boszorkánykönyvet: írd bele a legjobb recepjeidet (bevált sütemények, likőrök, szörpök, gyógylevesek…), kipróbált arcpakolások, fürdők, illatszerek receptjeit, inspiráló idézeteket, készíts rajzokat, ragassz bele képeket, terveket, álmokat.  

   

Hajtogass papírhajót, írd bele a kívánságodat, és ereszd vízre. Olyan papírt válassz, ami víz hatására szétmállik és lebomlik, hogy a halak haragját se vond magadra.

 

Készíts egy tál cseresznyét vagy meggyet (vagy vegyesen) az asztalodra, és munka/tanulás közben nassolj belőle. A magoknak válassz egy külön kis csészécskét. :)

 

Ha nem rohansz sehova, próbáld ki, hogy a Nappal fekszel és a Nappal kelsz – ha fenn hagyod a redőnyt vagy nem húzod be a sötétítőt, a nap reggel szépen be fog sütni és ahogy felkel, Téged is felébreszt az álmodból. Néha érdekes ezt a fajta régi ritmust is kipróbálni, és azt is, hogy milyen nem sötét szobában ordító vekkerre ébredni. :)

 

Készíts csomózott barátságkarkötőt a gardróbod összes színében. Ilyenkor is nagyon vidámak és stílusosak is. Nem kell megvárni, hogy leszakadjon a kezedről, nyugodtan cserélgesd kedved szerint(nekem van egy a legjobb barimnál,alig várom h felvegyem<3)

 

Nem szégyen a múlt héten eltett lekvárból máris megbontani és néhány nap alatt megenni egy egész üveget. Vagy kettőt. Friss kenyérrel, vajjal. Palacsintába. Császármorzsára. Rizsfelfújtra. Dehogy baj. Csináld csak. Úgy-úgy. Szépen. Ha üveget se látott és még langyos, annál jobb.

 

Azoknak, akiknek az tél nem egyenlő a rengeteg barnával és kékkel, jó alternatíva a bordó/burgundi/vörösbor szín, amit mostanában trendin oxbloodnak (bikavér) hívnak. Nekem csak bordó. :) A trendek azért jók, mert amikor a tervezők rácuppannak egy-egy színre, akkor abban az árnyalatban egy csomó mindent gyártanak — ruhát, kiegészítőket, többféle fazonban, így ilyenkor jól be lehet spájzolni, aztán hordani akkor is, amikor nem trendi és nem lehet kapni. :D Ez a szín elég sok embernek jól áll, most tehát van miből választani bőven. 

 

 

Csakazértis nyár:

Néhány ötlet, amitől időjárástól függetlenül nyári hangulatot lehet teremteni:  

tipikus nyári ételek: főtt kukorica, dinnye, lángos, fagyi, gyümölcsök (amit nem vert el az eső), grillezés (akár beltéren)

tipikus nyári italok: limonádé, koktélok, jeges tea  

szabadtéri programok — koncertek, színház, étterem teraszán vacsorázni

élvezni a késői sötétedést, például hatalmas sétákkal  

napfényben olvasni délelőtt — akár az ágyban. Valami könnyű regényt.

este közös társasjátékozást rendezni  

végignézni egy sorozat teljes évadját néhány nap leforgása alatt

múzeumba menni, városnézni — saját városban, vagy a környéken  

strandolni (esőben: fedett helyen vagy gyógyfürdőben)

virágillatú, friss parfüm  

pipacsok, napraforgók – szalvétán, dekoráción, fényképen…

nyárias smink: bronzosító, korall ajkak, türkiz szemek  

szélforgók, buborékfújók

Kezdd a desszerttel.  

 

 

 

 

Once Upon a Time: Ez (a nevéből is kitalálhatóan) egy mesés játék – a résztvevők egy nagy közös mesét mondanak el, méghozzá úgy, hogy a nekik osztott lapokat kötelezően bele kell szőni a történetbe. Vannak kezdőmondatok és befejezőmondatok is, utóbbira kell kifutni, ezen kívül szereplők, tulajdonságok, tárgyak, helyszínek. Ha valaki megakad, a következő játékos jön, és az nyer, aki az utolsó lapját is beépítette a történetbe. De nem elég csapongani, a történetnek koherensnek kell lennie, oda kell figyelni arra, hogy mit mond a másik, ugyanis nem mondhatunk ellentmondásos dolgokat, nem felejtődhetnek el storyline-ok… szóval kemény agymunka. Nem kell feltétlenül romantikusnak vagy korhűnek lennie, el lehet baromkodni az egészet, amíg a szabályoknak megfelel minden, ezt előtte meg lehet beszélni.  Szerintem ez tipikusan az a játék, amiből házi verzió is készülhet – kartonlapokra fel lehet írni néhány tárgyat, helyszínt, szereplőt. 

 

 

Mad Scientist University: Teljes agyeldobás. Mindenki játékos őrült tudós. Van egy feladatod  és hozzá teljesen összefüggéstelen kiegészítőid  – ezeket kell felhasználni az ördögi terv megvalósításához. Verseny nincs, győztes sincs, csak mindenki röhög. Lehet úgy játszani, hogy vagy ugyanaz a terv, de mindenkinek más 2-3 dolga van hozzá, és mindenki kitalál velük egy saját verziót, vagy fordítva: ugyanaz a 2-3 cucc van, és abból kell különböző terveket megvalósítani. Ennél is működik a cetlifelírós házi megvalósítás, csak minél őrültebb ötleteket és lehetetlenebb tárgyakat kell kitalálni. :) Gyerekekkel is mókás, felnőtteknek pedig nagyon lazító. A végén lehet szavazni, hogy kinek a megoldása a leghumorosabb, legötletesebb, de szerintem ebben a játékban pont az a jó, hogy nem kell versengeni, mindenki nyer azzal, hogy hülyéskedünk. Teszek egy probat, húztam magamnak lapokat, ezek szerint ellenfelem gonosz terveit kell felfedeznem majmok, rózsák és a bürökrácia segítségével. Na lássuk csak… szükségem lesz egy olyan feladatra, amit a drága ellenségem nem tud átpasszolni a gorilláira. Legyen mondjuk az, hogy frissítenie kell az e-mailcímét az Ügyfélkapuján, és azt csak személyesen tudja. Hamisítok neki egy behívót, és elzavarom az okmányirodába. Egész nap ott lesz. *tenyérdörzsölés* Közben rendelek egy futárszolgálatnál virágot, és a házvezetőnőjének kézbesítek harminc szál vörös rózsát. Amíg ő magához tér a döbbenettől, az utcán parkolt furgonomból figyelem, hogy a házba beküldött, webkamerával felszerelt idomított majmaim mit találnak ellenségem dolgozószobájában. Banán-ígéretért cserébe elhozzák a terveket, kiugranak az ablakon, be a furgonba, és padlógáz. *őrült kacaj*