Miért is ne?^^

.......................................................................................................................

Irta:Naru-chan^^ | 2013.06.21. | Lazitas nyaron

........................................................................................................................

 

 

Kelj fel reggel, és tornázz, amikor még hűvös van. Ha biztonságos helyen laksz, az esti, sötétedés utáni futást is kipróbálhatod. Utána meg lehet egy jóóóót zuhanyozni.  

Ha (még) nem tudsz szabadnapot kivenni, de már nagyon nyaralnál, vegyél fel otthon fürdőruhát, tegyél be egy lötyögős mixet, kortyolj jeges teát/kávét, limonádét, és élvezd a hangulatot. Ha van erkélyed, ülj ki napozni, fonj virágkoszorút, majszolj el egy jégkrémet, sétálj mezitláb a kerti fűben, és olvass egy könnyed regényt.

Nem kell felöltözni, és pizsiben lófrálhatsz egész nap. Pokrócba csavarva. Felemás zokniban. Ahogy húzod magad után a pokrócot, elképzelheted, hogy te vagy Katalin hercegnő. Vagy Batman.

Minden családtag kap egy névvel ellátott befőttesüveget, és megadott ideig a többiek névtelenül ide dobálják be azokat a cetliket, amikre jó dolgokat írtak a befőtt-tulajról. A játék végén (Valentin-napkor vagy bármikor máskor) mindenki kibonthatja a cetliket, és megnézheti, hogy miket írtak róla a többiek. A cetliket ne írjátok alá, nem az a lényeg, hogy ki mondta. Kollégákkal, szobatársakkal, sőt, osztállyal is eljátszható! Nem csak tulajdonságok, hanem mindenféle egyéb dicséret, “ezt szeretem benned”-tulajdonság is bele mehet: “nagyon szépen elmosogattál”, “te csinálod a legjobb kakaót” és így tovább.

Legyen egész hétre kihívás a családban, baráti társaságban, munkahelyen, hogy extra kedvesek lesztek a morcos emberekkel,. Köszönjetek előre, és mosolyogjatok mindenkire a szokásosnál is jobban! Jegyezzétek fel a legviccesebb, legaranyosabb reakciókat, és a nap végén meséljétek el egymásnak!

Írj köszönő SMS-t, e-mailt, képeslapot olyan családtagoknak, barátoknak, akikkel nem állsz napi kapcsolatban – csak úgy.  

Lógj le hanyatt az ágyról, és nézd meg a szobát fejjel lefelé. Mássz fel egy létrára, és nézd meg a szobát felülről.

Kempingezzetek a földön, üljetek párnakupacokon, takarózzatok be, majszoljatok kézzel, és nézzetek meg egy jó filmet.

Készíts a kedvenc képeidből, idézeteidből inspiráló hátteret, és állítsd be magadnak a monitorodra! Amikor csüggednél, vagy megcsömörlesz a netes infóktól, tegyél le mindent tálcára, és töltődj.

Nézz utána, hogy a környékeden milyen őshonos állatok és növények élnek. Keress róluk képet a neten, és válassz egy kedvencet. Próbáld meg egyszer élőben is meglátni.

Vegyél klasszikus rágót, és próbálj meg minél nagyobb lufit fújni vele. Fotózd le magad a lufival.

A hosszú nap túlélését ünnepeljétek meg fennkölt koccintással — és senkit nem érdekel, hogy bögrés teával vagy pohár vízzel koccintotok. :)

Találj ki olyan szót, vagy fikciós tulajdonnevet (személynév, földrajzi név), amire egy találatot se dob ki a Google.

Találd ki, hogy ha az életedről film készülne, melyik színész játszana téged és a többi fontos szereplőt. A filmzenét is állítsd össze — a még meg nem történt eseményekhez is válassz dalokat (pl. holdraszállásodról hazatérés, indiai látogatásod, Oscar-beszéded alatt szóló zene). A válogatást másold át az mp3 lejátszódra, és hallgasd, amikor szükséged van egy kis filmes segítségre. :)

A viharban oltsd le a lámpát, kapcsolj ki minden elektromos cuccot, feküdj le a földre, bámuld a plafont, élvezd a teljes csöndet, az eső kopogását, és hagyd, hogy a villám néha bevilágítsa a szobát.  

Nézd meg a teliholdat távcsővel (vagy objektívvel), és képzelj dolgokat a kráterekbe. Az angolszász kultúrában hagyományosan arca van a holdnak, a japánok (meg én) nyuszit látnak bele. :)

A mobilos kamerád helyett (akármilyen nagynak is tűnik), reggel vidd magaddal a nagyobb digitális gépedet, és ne csak feleslegesen hurcold, hanem használd is! Ha nálad van, sokkal jobban fogsz figyelni arra, hogy mi érdekes, és mit lenne jó megörökíteni.  

Ne szomorkodj, ha nem jött össze idén sem az út a kedvenc városodba – gyűjtsd csak a jó ötleteket, üzletek címét, múzeumok listáját, és bárimt, ami érdekel: csinálj egy saját útikönyvet azokkal a dolgokkal, amiket majd meg szeretnél nézni, így amikor eljön az ideje, már csak utaznod kell, és jöhet a kaland! :)  

Vásárolj friss gyümölcsöt, kiflit, és még azelőtt lakmározz belőle, mielőtt hazaérnél.  

Cseréld le a megszokott ébresztő-hangodat a mobilodon valami újra – a kicsi rutin-megtörés is számít.

Írd össze a teendőidet, hogy mit kéne kitalálnod (megírnod/megfogalmaznod), aztán utána csinálj valami teljesen mást. Komolyan. Agatha Christie is mosogatás közben találta ki a krimijeit (talán mert annyira utálta, hogy gyilkos gondolatai támadtak).  

Ha rettenetesen éhes vagy a vacsoraidőd után is, egyél gyümölcsöt, rágcsálj zöldséget (én nagyon szeretem a sárgarépát, Áfonya helyett is :D), vagy fogyassz sovány tejterméket (kefirt vagy natúr joghurtot). Holnap reggel is ott lesz az a kakaós csiga/szendvics/akármi, és napközben nagyobb eséllyel dolgozod le, mint éjszaka, alvás közben.  

Igyál meg egy nagy pohár vizet, ha még nem volt meg a napi 1,5-2 literes kvóta. :) A cukros üdítőket pedig végleg váltsd le, ha eddig rutinszerűen fogyasztottad őket – segíteni fog.  

A tévés terpeszkedésből is faraghatsz előnyt: kapj a kezedbe egy-egy félkilós súlyzót (vagy vízzel megtöltött ásványvizes üveget), és végezz karerősítő gyakorlatokat. A reklámszüneteket töltheted nyújtással, guggolással.  

Még egy gyors, “semmibe nem kerül” edzéslehetőség: takarítás közben táncolj is a zenére, ne csak énekelj – csak vigyázz, le ne verj valamit. :)  

Énekeld otthon fennhangon a kedvenc számodat. Ugrálj közben. (“Nem vagy egyedül”-változat: fülhallgató és tátogás.)  

 

 

 

Ne elégedj meg az “elég jó”-val, csak mert úgy illik. Ne add fel az álmaidat! Ha tényleg, igazán azt akarod csinálni, tarts ki és még a nehezebb időszakokban se felejtsd el, hogy csak átmeneti állapot, ahol vagy. Ne téveszd szem elől a célt!