5.Fejezet

2015. május 24.

5.Fejezet

Fuss es ne nezz vissza

 

 

 

(Nem a problema a problema, hanem a hozzaallasod a problemahoz)

 

 

Altalaban ugy neveltek minket, hogy folytsuk el magunkban a duhot, eros erzelmeket. Ez egy ideig mukodhet is, de olyan, mintha egy folyot akarnal megallitani. Mindenfele torlaszt tehetsz eleje, akkor is megtalalja a kiyat, es kitor. Ezek csak latszatmegoldasok, es az lesz a vege, hogy vagy te vagy mas megserul, es az alaperzelem sem mulik el. Ha onmagaban, anelkul, hogy masokra zuditsd, ki tudod adni magadbol azt, hogy duhos vagy, hagyod, hogy atfolyon rajtad ez az erzes, elobb utobb el fog mulni, es az energiat at tudod forditani mas dolgokba. Eloszor is el kell fogadnod, hogy ,,Duhos vagyok", ha elfogadtad, maris nem vagy a rabja. Ha nagyon eros az erzes, ne magadon vagy masokon vezesd le, inkabb vegyel elo egy parnat, es azt kezd pufolni. Ha jol kezeled a duhodet, az energia veled marad, es fel tudod hasznalni a celkituzeseidre, hiszen elhatarozod, hogy igenis ezt megteszem, ezen valtoztatok, megmutatom stb.  

 

 

 

peldaul en vervetelkor enekeltem a hupikek-torpikek betetdalat, de komolyan, a noverke(aki egyebkent egy arva szot nem tudott magyarul) epp szurizott, en meg nagyban nyomattam a : mi vagyunk az izikek, mi vagyunk a picikek, hapukek kis torpikek...

 

 

vagy a fogorvosnal, nemreg voltam eloszor es rohadtuk buszke voltam magamra, mert se a szurinal se a furasnal se az idegolesnel nem lettem rosszul, nem szedultem, es siman kibirtam, bar kozben a tenyeremen ottmaradt a kormom nyoma, ugy szoritottam okolbe a kezemet.  

 

#parnat pufolni, de nm diszparnat,hanem aminek nem kar  

 

#futni vagy csak sima torna esetleg kitbox, mondjuk kepzeld el azt a szemelyt aki folhuzott es akkor lehet neki nyomogatni  

 

#zenere tombolni  


Hungry, healthy, happy

Jo hirem van, ugyanis egy masik jo modszer a stressz levezetesere: stressz csokkento kaja.

Olajos magvak: sok B es E vitamint tartalmaznak, pl.dio stb, raadasul meg a vernyomast is csokkentik

Etcsokolade: a magas kakaotartalmu csoki csokkenti a stresszt

Avokado: rengeteg jo tulajdonsaga mellett csokkenti a vernyomast es vitaminokat tartalmaz

Citromfu tea: nyugtato hatasu, almatlansagra is jo

 

 

(Es hirtelen, nem ereztem semmit)

 

És egy kínai bölcsesség: "Ha nincs időd az egészségre, majd lesz időd a betegségre.”

 

 

Nekem peldaul szornyu emlekeim vannak a tornaorakrol, merthogy egy betegseg miatt nem tudtam ugy tornazni, ahogy kellett volna stb. es csak igy felnottebb fejjel tanultam meg, hogy mennyire jois lehet a mozgas, hogy nem csak kinszenvedes, egyszeruen csak a magad ritmusat kell megtalalnod, foleg ha nem ordit senki a fuledbe, hogy miert nem tudod megcsinalni? miert nem vagy eleg jo? miert nem ugrasz eleg nagyot stb.

 

 

#napi 5 gugolas , az mar havonta 150, es ugye a 150 sokkal nagyobb mint a 0

 

#napi 5 perc torna

 

 

 

 

 

 

Nos ezzel a fejezettel a Make Your Life Amazing in 30 days programot befejeztuk( nektek remelem tenyleg sikerult kb 30 nap alat, nekem tobb mint egy evbe telt megirni, sajnalom). Itt egy kis osszefoglalo, ehhez keszitettem azt a terkepet az 1.Fejezetben:

 

 

Egy osvenyen mesz-sajat eleted masok elvarasai szerint- eszreveszed, hogy melletted van egy-a vagyaid, almaid szerinti elet- egy hegy tetejere vezet. Az eddigi eleted egy kicsit olyan, mintha az uton egy fal allna elotted, ami visszatart attol, hogy tovabb mehess az uton, hogy felfedezd, eddig mi tartott vissza. A fal mar kicsit koppot, belepte a moha, es poros is, de a tied. Eloszor le kell bontanod az elotted allo falat, aztan megepiteni a sajat utadat, hogy elbirjon. Elindulsz a sajat utadon. Ehhez eloszoris egy iranyture lesz szukseged. Ez jelkepezi az emlekeidet. Az uton lesz egy kis hely, ahol kincsek vannak elasva, itt le kell asnod, hogy felhozd azokat.Ezen az uton nincsenek utjelzo tablak, vagy villogo neonfenyek, hogy ,,He, erre van, amit keresel”. De minden lepes hasznos. Melletted folyik egy kis folyo, ami a duhodet jelkepezi. Allithatsz ele barmilyen akadalyt, ugyis talal kiutat, engedd, hogy atfolyon rajtad, es lepj tovabb. Lesz nalad egy hatizsak, ami benne van, azt te hoztad magaddal, az lesz utad alapkove. Elhatarozasok.

 

Az igazi utad csak most kezdodik, talan meg nem is allsz keszen atlepni arra a bizonyos masik osvenyre, nem is kell elsietni. Johir, hogy ez egyedul csak a te eleted, es akkor lepsz es ugy, ahogyan te szeretnel. Ha keszenallsz, hagyd magad mogott a multad azon reszet, amit szeretnel, es rajta...

 

 

 

 

^_^